Akadálymentes verzió

További információért és rendezvényekkel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el Facebook oldalunkra:
Mozgáskorlátozottak Szabolcs Megyei Egyesülete


Rehabilitációs lakóotthon bemutatása!

Parkolási kártya

mozgásukban korlátozott

személyek számára

az Európai Unióban:

Feltételek a tagállamokban

letöltés

gyógyászati segédeszköz

letölt

Aktuális, legfrissebb információk, hírek!

frissítve:2023.07.03.


Eladó használt de jó állapotú handbike Nyíregyházán 100.000Ft

Szállításban nem tudunk segíteni.

A Mozgáskorlátozottak Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Egyesülete csoportgyűlést tart csoportvezető választás céljából 2023. május 3-án 14:00-tól. Helyszín: Pócspetri Községi Művelődési Ház és Könyvtár épületében (Pócspetri, Iskola utca 8.). Szeretettel várjuk Nyírbátor és térségének csoporttagjait!


Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy egyesületünk dolgozói, Szabó Katalin Éva és Tompa Mihály is tagja a csapatnak. Gratulálunk nekik!

Ilyen csapata még nem volt Nyíregyházának

Az NYKK kerekesszékes egyesülete már teljesítette is első szezonját az országos bajnokságban.

Tavaly októberben a Continental Arénában rendezték meg a kerekesszékes kosárlabda Magyar Kupát. A viadalt akkor három csapat részvételével bonyolították le, de Makrai László, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub elnöke a rendezvény házigazdájaként elárulta nekünk, a tervek szerint a szabolcsi megyeszékhelyen is alakul együttes.

Az elképzelésből valóság lett, az NYKK kerekesszékes kosárlabdacsapata pici késéssel, idén áprilisban bekapcsolódott az országos bajnokságba.

– A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége mindig ösztönzi a nagyobb városokban működő tagjait, hogy indítsanak kerekesszékes csapatot – mondta el Makrai László. – Nyíregyháza nagyváros, több, mozgáskorlátozottakat foglalkoztató társaság működik itt, valamint a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületével is kapcsolatban vagyunk. A nemrég elhunyt ifj. Balogh Zoltán, aki a Start vállalat ügyvezetője volt, régóta biztatott, hogy alakítsunk csapatot. Bíztunk benne, ez a hátország tud annyi érdeklődőt biztosítani, hogy valóban elindulhassunk a bajnokságban. Hét játékosnak kértünk az idei szezonban játékengedélyt, köztük öten mozgássültek, ketten egészségesek, de az első két bajnoki szezonban ezt még engedélyezi a versenykiírás. Újonnan induló csapatként a bajnokság mérkőzéseinek felét játszottuk le, minden ellenfelünkkel kétszer-kétszer találkoztunk idegen pályán, vendégcsapatként. Az országos sportági szakszövetség így teljesítettnek könyvelte el a szezonunkat.

A bajnok Soproni Tigrisek mellett a Törekvés, a DVTK, a PTE-PEAC Rolling Basket és az NYKK alkotta a bajnokság mezőnyét. 
A nyíregyháziak a mögöttünk hagyott idényben úgy állapodtak meg az ellenfelekkel, hogy az összes meccsüket idegenben játsszák le, a következő szezonban viszont már rendeznek fordulót. Nem csak ebben lesz változás az új évad – Nagy mértékben segítette a munkánkat, hogy a Pécstől hat, a DVTK-tól egy kerekes széket kaptunk. Egy szék másfél millió forintba kerül – árulta el az egyesület elnöke. – Az igazi kerekesszékeket – amikkel hatékonyan és eredményesebben lehet kosárlabdázni – a sportolóra szabják, figyelembe véve a sérültségi fokát és a testméretét. Idén ilyenekből vásárolhatunk már 5-7 darabot. Augusztusban érkezik egy cseh cég képviselője, aki felméri a sportolóinkat emiatt.

– Folyamatosan toborzásban vagyunk, ismerősöktől, mozgássérültekkel foglalkozó szervezetektől kapunk információt, kit kereshetünk meg – folytatta. – Ez sem mindegy, ugyanis megfelelő állóképesség kell ehhez a sporthoz. A jelenlegi játékosaink közül senki nem kosarazott előtte és még csak nem is sportolt. Megemelem a kalapomat előttük, óriási tartás van bennük. Minden bajnokit megelőzően az volt a célunk, hogy ne sérüljön meg senki, dobjunk kosarat, és lehetőleg ne kapjunk száz pont felett. Ezt minden meccsen teljesítettük, volt olyan mérkőzésünk, amin csak 41–12 arányban kaptunk ki. Hozzá kell tenni, nagyon nehéz az indulás, a PTE-PEAC három év működés után nyerte meg az első kerekesszékes mérkőzését, nagyjából ennyi idővel kell számolni nálunk is.

– Nagyon örülünk neki, hogy az egyik játékosunkat, Tompa Mihályt meghívták a válogatott keretbe, továbbá büszkék vagyunk arra, hogy Nyíregyházán úttörők vagyunk a szakágban és a helyi mozgássérülteknek tudunk lehetőséget biztosítani a kosárlabdázásra, sportolásra – zárta szavait Makrai László. 

A csapat tagjai: Varga Tibor, Peller Tamás, Szabó Kata, Tompa Mihály, Pók Dominik, Kovács Péter, Tamás Attila (utóbbi kettő hiányzik a képről). Megbízott edző: Szulics Zsolt. Elnök: Makrai László.

Forrás: www.szon.hu


Családi nap 2022.05.27

Egyesületünk 2022. május 27.- én családi napot tartott. A részvevők között egyaránt megtalálhattuk a tagokat, hozzátartozóikat és barátaikat. Szórakozásként lehetett választani a különböző versenyszámok között. A legnépszerűbb a babzsák dobás lett. Kreativitás terén is volt lehetőség megmutatni magukat a résztvevőknek arcfestés, rajzverseny formájában. A tűzoltás gyakorlatát Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai mutatták be. Mindemellett a felajánlott ruhaneműkből is válogathattak a résztvevők a ruhabörzén. Programunk ebéddel zárult palacsinta és gulyásleves formájában.


Érdemkereszt a vezérigazgatónak

2022.03.16

Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést kapott Balogh Zoltán (jobbra) címzetes főiskolai docens, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottságának elnöke, a Védett Szerveztetek Országos Szövetségének örökös elnöke, a Start Kft. vezérigazgatója. A kitüntetést dr Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár adta át pénteken  a Pesti Vígadóban.